Lihatoodetest eksportis Eesti mullu enim konserve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Aastate jooksul on Eesti suurim ekspordiartikkel liha ja lihatoodete hulgas olnud sealiha, mullune Venemaa impordikeeld viis selle aga esimest korda pärast taasiseseisvumist esikohalt ning peamiseks ekspordiartikliks tõusid konservid.

Sealiha eksport moodustas 2014. aastal kogu liha ja lihatoodete väljaveo väärtusest 24,7 protsenti. Kokku eksporditi 7963 tonni sealiha ehk 4422 tonni vähem kui 2013. aastal. Läti oli sealihale 50-protsendilise osaga endiselt suurim turg, ent võrreldes mullusega vähenes eksport sinna 3145 tonni võrra.

Peamiseks ekspordiartikliks said mullu lihakonservid. Nende osa liha ja lihatoodete väljaveos oli 24,8 protsenti. Enim viidi välja veiselihakonserve, järgnesid linnulihakonservid. Lihakonservidest 48 protsenti viidi Lätti ja 27 protsenti Soome. Vene turu osa konservide ekspordis oli vaid kolm protsenti, kuigi lihakonservid ei olnud augustis kehtestatud embargo kaupade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles