Akadeemia segakoor tõi Tšehhist hõbekarika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia segakoor naasis Tšehhist hõbediplomi ja kuldse Superstari võidukarikaga.
Kultuuriakadeemia segakoor naasis Tšehhist hõbediplomi ja kuldse Superstari võidukarikaga. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia segakoor naasis esmaspäeva hilisõhtul Tšehhist hõbediplomi ja kuldse Superstari võidukarikaga.


Rahvusvahelist akadeemiliste kooride konkurss «IFAS 2010» kestis Tšehhis Pardubices 21.—26. septembrini. 21. korda aset leidnud üliõpilaskooride võistlusel osales 13 koori seitsmes kategoorias. Enamik võistlejaid oli Tšehhist ja Venemaalt, esindatud olid veel Serbia, Soome ja Eesti, kõik ühe kooriga.

Viljandi kultuuriakadeemia segakoor võistles kaheksa konkurendiga A1 ehk segakooride kategoorias ning tunnistati hõbediplomi vääriliseks.

Kuldse võidukarika laulis Eestisse jazzmuusik ning segakoori laulja Viljar Rosin.

Koorid andsid Pardubices ja selle lähiümbruses kontserte ning kõikide kooride esindajad osalesid üritusel «IFAS Superstar 2010».

Eelmisest sügisest koos laulnud segakoori 35-liikmelises koosseisus on tudengeid paljudelt erialadelt, aga ka akadeemia töötajaid ja sõpru. Koorile oli see esimene rahvusvaheline konkurss dirigentide Jana Perensi ja Pille Kähriku käe all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles