Lapsed jätkavad bussisõitu õpilaspiletiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi bussijaam
Viljandi bussijaam Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi maavalitsuse ja valdade ühise otsusega ei võeta tänavu maakonna bussiliinidel kasutusele kuupileteid ning lapsed saavad tasuta sõita, kui neil on kehtiv õpilaspilet.


Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhi Tõnis Kortsu sõnul maksavad laste kooli- ja kojusõidu kinni vallad ning kuupileteid ei tule. «Sellega on ka bussifirmad väga rahul, sest ära jääb kaartide kirjutamise vaev,» ütles ta.

Õpilaspiletiga saab tasuta sõita vaid maakonnaliinidel. Näiteks Viljandi linnaliinidel sõitmiseks tuleb õpilastel ikkagi osta kas üksik- või kuupilet.

Kortsu sõnul on õpilaspileti kasutamise ainus miinus see, et vallad ja maavalitsus ei saa täpset infot, kui palju sõiduvõimalust kasutatakse. Bussifirmadele kompensatsiooni rehkendamiseks on arvesse võetud kõik lapsed, kes võiksid kooli ja kodu vahel sõitmiseks bussi kasutada. Nii maksab näiteks Pärsti vald bussifirmale aastas 331 000 krooni, samas kui Kõpu tasub oma viie lapse sõidu eest 8500 krooni.

Tõnis Kortsu sõnul pole see siiski kogu kulu, mis valdadel katta tuleb. Näiteks Suure-Jaani vald maksab oma laste maakonnaliinidel sõidu eest 230 000 krooni, kuid spetsiaalse vallasisese õpilasliini käigushoidmine maksab tal 1,4 miljonit krooni.

Õpilasliine on veel mitmel suuremal vallal.

Tõnis Korts rõhutas, et lapsel peab bussis tasuta sõites kindlasti kaasas olema kehtiv õpilaspilet. Kui see on maha ununenud, tuleb osta bussipilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles