Võitsid kogenud mehed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustveres peetud üleriigilistel künnivõistlustel osutus tavaatrade klassis võitjaks Raido Kunila Jõgevamaalt Tormast ja pöördadraga kündmises Järvamaa mees Jüri Lai.


Nii Raido Kunila kui Jüri Lai on suurte kogemustega võistukündjad, kes võistlesid meistrite klassis. Neist esimesena nimetatu on vähemalt kaheksakordne künnimeister ning ka teine on korduvalt pälvinud võitja tiitli. Seejuures oli Lai oma võistlusklassis ainus kündja.

«Meistrite töö paistis silma,» nentis Eesti künniseltsi juhatuse liige Arvi Tammel, kes on niisuguseid võistlusi aastakümneid korraldanud ning tegutses seekord ka peakohtunikuna. «Aga veelgi enam meeldisid noored, kes esimest korda meistrite klassis võistlesid. Nad jõudsid kogenud meestest ettegi.»

Need olid Priit Puuorg ja Margo Pajo. Esimesena nimetatu jõudis tavaadraga võisteldes neljandale ja teine viiendale kohale. Mõlemad jätsid seljataha Kaspar Järvala, kes on kündnud rahvusvahelistel võistlustel.

Kündmises võistles kaheksa Olustvere ametikooli poissi. Robert Peetson tuli pöörd­atrade vabaklassis esimeseks ja Joosep Jõesuu neljandaks. Noorkündjate klassis oli Jorma Unger kolmas ja Eigo Sõmer kuues. Esikoht läks Reimo Kivimäele, kes õpib Põltsamaal.

Peakohtunik hindas tähtsaks seda, et tugevaid künnimehi kasvab kõikides ametikoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles