Päästjad korraldavad Läti piiril suure õppuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi vallas Ruhijärve ääres leiab neljapäeval aset Eesti ja Läti päästjate ühine õppus.
Karksi vallas Ruhijärve ääres leiab neljapäeval aset Eesti ja Läti päästjate ühine õppus. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval võib Viljandimaal mitmes kohas näha vilkurite ja sireenidega sõitvaid päästeautosid, kes osalevad Karksi vallas Ruhijärve ääres Eesti ja Läti päästjate ühisel õppusel.


Koostööõppusel «Ruhijärve mets 2010» imiteeritakse ulatusliku metsatulekahju likvideerimist Eesti ja Läti piiri lähedal. Õppusel hinnatakse kahe riigi päästjate koostöö võimekust. Koguneb ka Lõuna-Eesti päästekeskuse kriisimeeskond, kelle ülesanne on tagada suurõnnetuse lahendamine ning avalikkuse teavitamine.

«Metsatulekahjud on Eestis ühed levinumad ulatuslikud ja pikaajalised suurõnnetused, seetõttu tuleb valmisolekut nendega toimetulekuks pidevalt parandada,» sõnas õppuse üldjuht, Lõuna-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juht Mart Haljaste. «Kui suur metsatulekahju peaks juhtuma kahe riigi piirialal, peab olema täpselt selge, kuidas üksteisele abi osutatakse.»

Stsenaariumi kohaselt on kuivade ja kuumade ilmade tõttu metsad väga tuleohtlikud ning puhkajate hooletusest süttib Ruhijärve lähedal metsaalune taimestik. Tugeva, edelast puhuva tuulega kandub põleng kiiresti märkimisväärselt suurele territooriumile ning on oht, et suits levib lähedal asuvate külade poole.

Õppusel imiteeritavale metsatulekahjule reageerivad lisaks Viljandimaa päästekomandodele ja Viljandi operatiivkorrapidajale Mõisaküla ja Karksi-Nuia vabatahtlikud, Läti päästjad ning Tõrva ja Kilingi-Nõmme päästekomandod. Õppusesse on kaasatud politsei, riigimetsa majandamise keskuse ja keskkonnainspektsiooni esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles