Perekeskus õpetab autoratast vahetama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päikesekillu perekeskus korraldab homme autoratta vahetamise õpitoa, mis on esimene üritus sarjast, kus õpetatakse inimestele argimurede lahendamiseks vajalikke oskusi.


Uus õpitubade sari kannab pealkirja «Harjutamine teeb meistriks!» ning seal tulevad käsitlemisele lihtsad ja praktilised teemad.

«Sääraste õpitubade sarja mõte kasvas välja vestlustest meie lapsevanematega, kel on tekkinud vajadus praktiliste oskuste järele,» sõnas Päikesekillu perekeskuse asutaja ja kõnealuse projekti juht Kristel Kadakas.

Ta selgitas, et ühe varasema projekti käigus anti peredele nõu, kuidas vähese rahaga toitu valmistada. Praegune sari on selliste igapäevaste oskuste õpetamises järgmine samm.

Projektile antakse avalöök 30. septembril kell 18 õpitoaga, kus Erko Erg räägib osalejatele sellest, kuidas hakkama saada autoratta vahetamisega. Õppus on mõeldud eelkõige naistele, kuid sinna võivad minna ka teemast huvitatud mehed.

Kristel Kadaka sõnul soovitakse julgustada naisi toime tulema selliste igapäevamuredega, mille puhul tavaliselt jäädakse lootma meeste või spetsialistide abile.

Sarja jooksul on plaanis rääkida veel sellest, kuidas parandada lapse jalgratta purunenud kummi, vahetada katkist aknaklaasi, restaureerida köögitooli, anda kodust esmaabi põrutuste ja haavade korral ning matkal hästi hakkama saada.

Täpsemalt saab õpitubade sisu ja osalemise kohta lugeda Päikesekillu perekeskuse kodulehelt www.paikesekilluperekeskus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles