Juhus või reetmine? Lapsed aimasid salajase tasemetöö ainet ette

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole teada, kas see oli tõeks läinud oletus või saladuse lekitamine, mis andis paljudele kuuenda klassi õpilastele juba nädal tagasi veendumuse, et üllatustööks valmistumiseks tuleb lugeda just ajalooõpikut.
Pole teada, kas see oli tõeks läinud oletus või saladuse lekitamine, mis andis paljudele kuuenda klassi õpilastele juba nädal tagasi veendumuse, et üllatustööks valmistumiseks tuleb lugeda just ajalooõpikut. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kitzbergi gümnaasiumi kuuenda klassi õpilased uurisid eelmisel nädalal oma õpetajatelt, miks nende kool ei avalda riikliku tasemetöö salajast õppeainet. Laste sõnul teadvat Viljandi koolide õpilased juba ammu, et töö tuleb ajaloos.

Võib vaid arvata, kui suur oli kolmapäeva hommikul Karksi-Nuia õpetajate imestus, kui seifis hoitud turvaümbriku avamise järel selgus, et üllatus­aine ongi ajalugu. 

Õpetajaskonna pani see parajalt kihama, sest tekkis arvamus, et mõni kool on turvaümbriku ikkagi avanud ja saladuses hoitava aine õpilastele reetnud. Sellist teguviisi võiks võrrelda dopingu kasutamisega spordis, sest see annab rikkujale teistega võrreldes suure eelise ja on otse loomulikult keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles