Meeste arvu järgi ehitatud maja ahjus on küpsetatud ka luiki

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere leivakoja perenaine Ulvi Sild pani laste valmistatud kakukesed kõigepealt 20 minutiks kerkima ja siis läksid need sama pikaks ajaks ahju.
Olustvere leivakoja perenaine Ulvi Sild pani laste valmistatud kakukesed kõigepealt 20 minutiks kerkima ja siis läksid need sama pikaks ajaks ahju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kakk ei pea olema sugugi ümar päts. See võib olla voolitud ka näiteks kilpkonnaks või päikeseks. Või hoopis S-tähe kujuliseks, nii et pärast ahjust tulekut näeb see välja nagu madu, kelle selga katab seemnemuster. 

Olustvere mõisa leivakoja perenaine Ulvi Sild rääkis, et möödunud sügisel koda uudistamas käinud jaapanlased olid taignast suisa luiki meisterdanud. «Neil oli käeline tegevus väga hea! Isegi tiivasuled olid ahjust tulnud küpsetistel näha,» meenutas ta.

Seekord olid end kakuteoks laua taha ritta seadnud Olustvere kooli lapsed. Kõigile neile anti kätte väike taignatomp. Seda tuli esiti kahe peo vahel hoida, et see soojeneks. Ühtlasi võis miskit head soovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles