Kevadkontserdil kõlavad naistelaul, orel ja luule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proov Viljandi Pauluse kirikus. Esireas (vasakult) Urve Mandri, Sirje Meier, Sirje Oja ja Helve Tähis, teises reas Ene Kaasik, Merili Vridolin, Riina Lõhmus, organist Anton Medvedev, Mare Kilgi, Terje Luik ja Hellen Klein.
Proov Viljandi Pauluse kirikus. Esireas (vasakult) Urve Mandri, Sirje Meier, Sirje Oja ja Helve Tähis, teises reas Ene Kaasik, Merili Vridolin, Riina Lõhmus, organist Anton Medvedev, Mare Kilgi, Terje Luik ja Hellen Klein. Foto: Elmo Riig / Sakala

22. mail kell 18 annab Karksi-Nuia kultuurikeskuses kevadkontserdi «Mu süda usub õnne» naisansambel Laululust koos organist Anton Medvedevi ja plokkflöödimängija Sirje Seiga. Kava seob oma luulega tervikuks Merike Krämer.

Laululust alustas tegevust 1971. aastal Paistu rahvamajas Meeli Kadaja juhendamisel. Lauldud on järjepidevalt ligi 45 aastat, kuigi lauljad on vahetunud. Praegu on solistid Merili Vridolin ja Martin Kahu. Ansamblit toetavad Viljandi vald ja Paistu rahvamaja. Esinemised on viinud Laululusti paljudesse Eestimaa paikadesse, aga ka Saksamaale, Soome ja Lätti. 

Lauljate kollektiiviks sidumisel on olnud oluline armastus mitmehäälse laulu vastu. Ansambli repertuaar on mitmekülgne, koosnedes nii vaimulikest kui ilmalikest lauludest. Esinetud on peaaegu kõigis Viljandimaa kirikutes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles