Kris on Viljandi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kris Süld ei ole mitte vapiloom, vaid vapinoor. 19-aastasena on ta ajaloo noorim inimene, kes on Viljandi volikokku pääsenud. Ta on tähelepanuväärselt tragi ja noorusest hoolimata juba palju saavutanud. Sündinud eestvedaja.

Ometi manööverdati niisugune sõna otseses mõttes ideaalne mees noortevolikogu juhi kohalt umbusaldusega minema. See on poliitiline ämber, mille kolin võib varjutada isegi Jaani kiriku tulevast kellamängu.

«Ma elan siin. Õpin küll Tallinna ülikoolis päevaõppes ajakirjandust, kuid sellegipoolest veedan lõviosa ajast kodulinnas,» kõneleb Kris Süld. «Mulle meeldib Viljandis. Siin on hea. See on minu koht ja minu linn. Tunnen, et siin jalutades hakkavad peas ideed keerlema ja ma saan positiivselt laetud. Kõlab klišeena, aga Tallinn on minu jaoks liiga kiire. Tunnen miskipärast, et noored hakkavad Viljandit aina enam hindama ja siin nägema muud, kui et see on üks väike linn, kus midagi teha ei ole. On küll! Ise tuleb tahta! Usun siiralt ja loodan, et minu entusiasm selle linna edasiviimisel ja sellest linnast hoolimisel on nakkav ning üha rohkem noori tahab siia jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles