Sammaldunud müürist sai lumivalge lõuend

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlavabriku lumivalgeks värvitud müür saab laupäeval mitmekümne näo võrra rikkamaks.
Küünlavabriku lumivalgeks värvitud müür saab laupäeval mitmekümne näo võrra rikkamaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sellest, milline hakkab pärast laupäeva välja nägema endist tikuvabrikut ümbritsev betoon­aed, pole kellelgi aimu, sest korraldajate kätte on jõudnud vaid mõni üksik kavand. Enamik kunstiteoseid sünnib kohapeal.

Jutt käib 16. mail asetleidvast plangumaalimise päevast, millega tahetakse endise tikuvabriku (praeguse küünlavabriku) betoonaed elurõõmsamaks muuta. Aktsiooni tulemusena peaks saama näo ühtekokku 38 paneeli. Seda sõna otseses mõttes, sest igale paneelile tuleb osalejatel maalida portree – vahet pole, kas see on tuntud või tundmatu inimese nägu.

Aktsiaseltsi Hansa Candle, Viljandi avatud noortetehase ja kunstikooli korraldatavale plangumaalimise päevale oli end eile hommikuks kirja pannud 64 inimest. Nende seas on nii lapsi kui juba kogenud kunstnikke, nii meeskondi kui üksiktegijaid. Noorsootöö koordinaator Mart Saar ütles, et viimati registreerus näiteks kunstnik Bach Babach, kes on oma sõnul teinud tänavakunsti juba 20 aastat. Vabu pindu oli veel kümmekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles