Katastroofist pääsenu: pank jättis mu Nepalis maavärina järel hätta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto on Ülle Lepikust tehtud Nepalis mõni aeg enne katastroofi. Pärast maavärinat oli kogu maa segi pööratud ning riigis valitses segadus.
See foto on Ülle Lepikust tehtud Nepalis mõni aeg enne katastroofi. Pärast maavärinat oli kogu maa segi pööratud ning riigis valitses segadus. Foto: Erakogu

Viljandimaalt Verilaske külast pärit Ülle Lepik oli 25. aprillil Nepali pealinna Katmandu lähistel teel 2732 meetri kõrguse mäe tippu, kui maa värisema hakkas. See polnud mingi väike raputus, vaid tundus, justkui oleks maa ellu ärganud.

Ülle Lepik istus, surus käed maasse ja ootas, mis edasi saab. Ühel hetkel jooksid mäest alla kaks kohalikku teismelist ning Lepik sai aru, et ka tema peab minema. Mäest pudenes kive ning tundus, et ülalpool on varing. Pilku teisele poole pöörates nägi Lepik, kuidas Katmandu kadus tolmu.

Kaart kadus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles