Tantsu ja viipekeele lummav vaatemäng

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Viipekeel kui tants» on mõeldud kõigile viipekeele- ja tantsuhuvilistele, kurtidele ja kuuljatele. Esietendus on sel pühapäeval kell 17 kultuuriakadeemia mustas saalis. Sissepääs on tasuta.
Lavastus «Viipekeel kui tants» on mõeldud kõigile viipekeele- ja tantsuhuvilistele, kurtidele ja kuuljatele. Esietendus on sel pühapäeval kell 17 kultuuriakadeemia mustas saalis. Sissepääs on tasuta. Foto: Erakogu

Sel pühapäeval, 17. mail saab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis näha tavatut tantsulavastust «Viipekeel kui tants». Tavatuks teeb lavastuse asjaolu, et kõik selles ülesastuvad tantsijad on vaegkuuljad või kurdid.

Kurtide kogukonna viipekeel inspireeris kahte noort Viljandis elavat koreograafi nii, et nad otsustasid panna oma tantsuõpetaja kutse proovile ning kurtidele ja vaegkuuljatele tantsu õpetada. 

Vaatemänguline keel 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles