Lauatennisistid olid kodusaalis külalislahked

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Kirpu lõpetas Sakala grand prix’ naiste turniiri seitsmenda kohaga.
Julia Kirpu lõpetas Sakala grand prix’ naiste turniiri seitsmenda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Viljandis mängitud rahvusvahelisel lauatenniseturniiril «Sakala GP» võitis meestest leedulane Matas Skucas ja naistest osutus parimaks Eesti esireket Tatjana Tšištjakova.


Eesti lauatennise liidu sarja kuuluval Sakala suure auhinna võistlusel osales 46 meest ja 14 naist.

Nagu ütles Viljandi Sakala klubi juht Peeter Allikoja, olid tänavu 20. korda teoks saanud turniiril tugevamatest mängijatest kohal Leedu ja Läti mehed, paraku jäi eri põhjustel Viljandisse tulemata Eesti paremik.

«Esimest korda võistluse ajaloos ei osalenud ka soomlased. Ilmselt oli põhjus Helsingis samal ajal peetud tugevatasemelises mõõduvõtus,» rääkis ta.

Meeste finaalis olid vastamisi leedulased Matas Skucas ja Arnoldas Domeika ning nende heitlus lõppes Skucase 3:1 võiduga. Parim Eesti esindaja, virumaalane Toomas Libene jäi kolmanda koha kohtumises 2:3 alla lätlasele Oleg Kartuzovile. Viljandimaa parimana sai Rivo Saaremäe 11. koha.

Naistest võimutsesid eestlased

Tugevamad eestlannad olid Peeter Allikoja sõnul Viljandis kohal ning samuti osales turniiril leedulannade paremik.

Naisüksikmängu kolm kõrgemat kohta hõivasid Eesti mängijad. Tatjana Tšištjakova alistas finaalis 3:1 Kätlin Lati ning pronksimängus võitis Kadi Pärn viie seti järel Olga Kartuzovat.

Edukaim Viljandimaa esindaja oli Julia Kirpu, kes lõpetas seitsmenda tulemusega.

Juunioride mõõduvõtul pidi viljandlane Rivo Saaremäe meesüksikmängu finaalis tunnistama narvalase Aleksandr Lušini 3:0 paremust ja leppima teise kohaga. Korraldajaklubi teine liige Silver Kruu­salu oli kuues.

Naisjuunioridest võitis Olesja Ketško Narvast ning viljandlannad Getter Põru ja Anna-Grete Arak lõpetasid vastavalt neljanda ja kuuenda kohaga.

Algas karikasari

Enamik laupäevasel turniiril osalenuid tegi kaasa ka pühapäeval asetleidnud Sakala klubi seerivõistluse avaetapil. Sellest Ris Ehituse auhindadele peetud mõõduvõtust võttis osa 99 mängijat.

Turniiri finaalis olid vastamisi lätlased Oleg Kartuzov ja Janis Cirulis ning 4:1 võitis Kartuzov. Kolmandat kohta otsustavas mängus oli leedulane Matas Skucas 3:0 üle Rakvere mängijast Carlo Accorsist.

Avaetapi parim naismängija oli Kätlin Latt (Maardu) ning veteranide klassis M-40 võitis Antti Luigemaa (Pärnu Vint-90) ja klassis M-60 Rain Roomet (Valga).

P-18 arvestuses teenis esikoha Rivo Saaremäe (Sakala) ja T-18 arvestuses tuli võitjaks Liisi Koit (Pärnumaa). Vanuseklassi P-15 parim oli Mihkel Pae (Tartu Kalev) ja klassi T-15 esikoht läks Eidi Oagole (Pärnumaa). 12-aastaste arvestuses olid parimad Rainer Valo (Sakala) ja Merilyn Nõmm (Pärnu Vint-90).

Peeter Allikoja nentis, et klubi pole tänavu 27. korda teoks saavas karikasarjas märkimisväärseid muudatusi teinud. «Nagu varasematelgi aastatel, on kavas kuus osavõistlust ja neist viimane tuleb aprillis.»

Karikasarja teine etapp leiab Viljandi spordihoones aset 31. oktoobril Matti Kallaspooliku mälestusvõistlusena.

Peale Sakala karikasarja on Viljandimaal plaanis veel Suure-Jaani valla ja Võhma seeriavõistlus. Suure-Jaani sarja avaetapp on 10. oktoobril. Võhmas alustati juba 19. septembril ja teine etapp mängitakse 24. oktoobril.

Maakonna lauatennisehooaeg jätkub eeloleval nädalavahetusel, kui selguvad Viljandimaa paremad mängijad. Laupäeval kell 10 algavad Viljandi spordihoone vanas saalis noorte ja pühapäeval kell 10 Suure-Jaani spordihoones täiskasvanute meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles