Nõukogu jäi Ugalaga rahule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud reedel peetud Ugala nõukogu korralist koosolekut kommenteerides ütles selle esimees, kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles, et seekord keskenduti rohkem lavalaudadel kui lava taga toimuvale.


«Nõukogu ei ole teatri loomingu hindaja või suunaja, aga meid huvitas see, kui palju on kunstiline juht suutnud ellu viia plaane, mida ta ametikohale kandideerides tegi, ja kuidas ta kavandab tulevikku,» selgitas Sukles.

Nõukogu esimees ütles, et Ugala loomepoolt juhtiv Indrek Sammul teab täpselt, mida ta tahab lavale tuua ja mida see tähendab teatri kunstilisele kollektiivile. «Mul jäi sellest arupidamisest väga hea mulje.»

Indrek Sammul ise pidas kõige tähtsamaks, et aasta tagasi tehtud plaanid ei jää vaid plaanideks.

«Saime nelja teatri näitlejad kokku,» lausus Sammul, viidates Andres Noormetsa lavastusele, milles mängib ta ise koos Mait Malmsteni ja teiste tuntud näitlejatega, kes on tema kursusekaaslased lavakunstikooli päevilt.

Oluliseks peab kunstiline juht ka Mart Kolditsa lavastust, kuhu on lisaks Ugala trupile kaasatud palju Viljandi kultuuriakadeemia loomeerialade tudengeid. Koostöö kultuuriakadeemiaga oli tema kindel soov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles