Viljandi aasta õpetajad on Ülle Luisk ja Bert Langeler

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakooli puhkpilliõpetaja ja orkestrijuht Bert Langeler (paremal) pälvis linnavalitsuse otsusega Viljandi aasta õpetaja aunimetuse.
Muusikakooli puhkpilliõpetaja ja orkestrijuht Bert Langeler (paremal) pälvis linnavalitsuse otsusega Viljandi aasta õpetaja aunimetuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsuse otsusega saavad Viljandi aasta õpetaja aunimetuse Jakobsoni gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Ülle Luisk ning Viljandi muusikakooli puhkpilliõpetaja ja orkestrijuht Bert Langeler.
 


Ülle Luisk on õpetajana töötanud 14 aastat, tal on õpetaja-metoodiku nimetus ja ta õpib Tartu ülikooli haridus- ja sotsiaalteaduskonna doktorantuuris. Ta on tänapäevaste õppevormide väljatöötaja ja e-õppe rakendaja, Viljandi maakonna ajaloo aineühenduse liige ning uue riikliku õppekava üldosa ja ajaloo ainekava kaasautor. Ülle Luisk osaleb aktiivselt uue riigigümnaasiumi ettevalmistamise ekspertgrupi töös

Bert Langeleril on õpetajastaaži 20 aastat, neist kaks ja pool aastat Viljandi muusikakoolis. Tema pedagoogiline tegevus on tänu aktiivõpet, rühmaõpet ning samas tugevat pilliõpetamise metoodikat kasutades pöördumatult mõjutanud nii puhkpilliosakonna kui kogu muusikakooli tööd muusikainstrumendi õpetamisel.

«Bert Langeleri fenomen seisneb selles, et sama suure innuga, kui ta juhatab üle maailma orkestreid igal aastal detsembrikuus USA-s ning juhendab meistrikursusi, teeb ta tööd algajate puhkpillimängijatega Viljandi muusikakoolis,» kirjutavad Bert Langeleri suhteliselt lühikese ajaga saavutatud tulemusliku töö kohta tema kandidatuuri esitanud õpetajad ja kooli juhtkond.

Aasta haridusasutuse juhi aunimetuse saab Viljandi Kaare kooli direktor Ardo Agasild, kes on andnud suure panuse Kaare kooli arengusse ja loonud tingimused vaimupuudega õpilaste väärtustamiseks.

Teeneka õpetaja aunimetus määrati Viljandi lasteaia Midrimaa muusikaõpetajale Heidi Talimaale, kes on eelkooliealistele lastele muusikat õpetanud 42 aastat ehk alates lasteaia avamisest. Heidi Talimaa on üks pikema tööstaažiga lasteaia muusikaõpetajaid Viljandimaal, tema laulude ja tantsude tagavara on loendamatu. Ta on Midrimaa lastega osalenud ja esinenud paljudel linna ja maakonna üritustel ning jaganud oma oskusi ja teadmisi teistele muusika- ja lasteaiaõpetajatele.

Neljale aasta õpetaja aunimetusele esitati 12 kandidaati. Linnavalitsus määras aunimetused statuudi ja komisjoni ettepaneku põhjal.

Viljandi linna aasta õpetaja aunimetuse annavad linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents kätte 6. oktoobril kell 15 raekojas algaval vastuvõtul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles