Linnajuhid valivad «lapiteki» ja uue katte vahel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb Lossi tänav välja praegu. Nüüd tuleb linnajuhtidel otsustada, kas freesida ka allesjäänud tükid üles ja panna siis uus asfalt maha või hakata uut asfalti laotama vanade juppide vahele.
Selline näeb Lossi tänav välja praegu. Nüüd tuleb linnajuhtidel otsustada, kas freesida ka allesjäänud tükid üles ja panna siis uus asfalt maha või hakata uut asfalti laotama vanade juppide vahele. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Sügisest alates Viljandi vanalinnas kestnud torutööd hakkavad lõppema ning Lossi tänaval Varese silla ja muuseumi vahele on jäänud veel vaid asfalt panna. Esmaspäeval otsustab linnavalitsus, kas sinna tuleb «lapitekk» või täiesti uus kate.

Torupanijad freesisid tänavatelt asfalti täpselt niisuguses ulatuses, nagu neil töötegemiseks vaja oli, ning linna senine korraldus näeb ette, et nad peavad asfaldi taastama sellel alal, millele torusid on pannud. See tähendaks, et tänavale tuleks suures osas uus asfalt, kuid selle kõrvale jääksid aastakümneid tagasi pandud asfaldi lapid.

4. mail tegigi linnavalitsus otsuse, et lapitakse vaid seniste tükkide vahele jäävad osad ja siis pinnatakse tänav üle, et see silmaga vaadates ühtlane tunduks. Nädala keskel hakkasid aga linnavalitsuse liikmed omakeskis aru pidama, et ehk oleks mõistlik panna kõnniteest kõnniteeni ikkagi uus asfalt ja vanalinna väljanägemine selgelt paremaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles