Inspektorid mõõtsid kalurite saagi üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15 keskkonnainspektsiooni inspektorit kontrollis eelmise nädala kolmel päeval Võrtsjärvel nii kutselisi kui harrastuskalureid ning leidis ligi 40 lubamatut püügivahendit ja kolm harrastajat, kes olid kalapüügiloa eest tasunud valele kontole.

Tavapäratult suure kontrolli käigus pandi kirja kõik püünised, kontrolliti püügivahendite nõuetele vastavust ja püügilube ning mõõdeti üle kinnipüütud saak. Et tavapärase järelevalvega on inspektoritel tervikpilti raske saada, kutsuti appi teiste maakondade jõude. Kokku osales kontrollkäigul 15 inimest – suurem osa töötas paatidega järvel ja üks toimkond jäi kaldale. Vaatluseks kasutati politsei- ja piirivalveameti kopterit.

Tuvastati üheksa väiksemat ääremõrda, millel polnud mingisugust tähistust ja märgistust. Samuti leiti üks nõutava märgistuseta suur mõrd. Selles oli palju surnud kalu, mis viitas sellele, et omanik ei olnud vahendit ammu kontrollinud. Kontrollimisel avastati ka 31 nakkevõrku, mille omanikud jäid selgusetuks. Paljud võrgud olid juba puntrasse keerdunud ning arvatavasti talvel vette jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles