Olustveres kestab Eesti künnipidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres selguvad täna  künnimeistrid.
Olustveres selguvad täna künnimeistrid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile lõuna ajal surusid võistlejad Olustvere kõrrepõllul sahad mulda, et künda võidu võti: maailma sirgeim algusvagu. Võitjad selguvad täna.


Nii künnivõistlused kui muud Olustveres põllumajandusrahvale kavandatud ettevõtmised kestavad kaks päeva. Kokkuvõtteid kuulevad võitu lootnud inimesed alles täna kell neli pärastlõunal.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder nimetas eile künnivõistluste avakõnes Olustvere selle sügise sündmust maarahva peoks. «See pole üksnes kutsevõistlus, vaid suur maarahva spordi- ja kultuuriüritus,» lausus ta.

Tänagi on põhirõhk künnivõistlustel. Kavas on palju muudki: kell 10 algab vanatehnika näitus, kus näeb jalg- ja mootorrattaid, ning avatakse füüsikatelk. Kell 11 ootavad perenaised leivakojas huvilisi hoidiste messile. «Siin leidub huvitegevust igale maitsele,» võttis päeva kokku ametikooli direktori asetäitja Riho Kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles