REPLIIK: Suvised piirangud

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Jaan Pääsuke

Suvel tuleb paratamatult leppida sellega, et remonditakse teid või korraldatakse mõni maanteed pidi kulgev rattamaraton.

Enamasti on sel puhul väljas märgid, mis piiravad liiklemiskiirust, ja neid tuleb järgida. Kas on aga õige, et juba pool päeva enne võistluste algust pannakse tiheda liiklusega magistraali äärde märk, mis ei luba sõita üle 30 kilomeetri tunnis? Silmapiirini ratturitest tühja teed vaadates on autojuhid siiski viisakad, piirdudes 90 asemel 60-kilomeetrise tunnikiirusega.

Üsna ülbe on see, kui tee ääres mingit tööd teha kõpitsetakse, selles lõigus kiirust piiratakse ja jäetakse märgid üles ka nädalavahetuseks, mil mingit tegevust ei käi – ajutist liiklusmärki pole ju kuigi keeruline teisaldada või kinni katta. Nii pidurdavadki sajad autojuhid mõttetut keeldu silmates ja sõidavad edasi aeglaselt, mõistatades ise, miks küll. Kindlasti kahandab see ka asja pärast kehtestatud piirangute tõsiseltvõetavust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles