Töö­inspektsioon kontrollib maikuus ehitus­ettevõtteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsioon väisas mais ehitusettevõtteid.
Tööinspektsioon väisas mais ehitusettevõtteid. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tööinspektsioon alustas terve maikuu vältavat ehitusettevõtete sihtkontrolli, mille jooksul on kavas Eestis üle vaadata vähemalt 200 ehitusobjekti.

Sihtkontrolli käigus vaadatakse üle, kas töötajatele on väljastatud korras isikukaitsevahendid ja kas neid ka kasutatakse ning kuivõrd on tagatud nende nõuetekohane hooldus, kontroll ja hoiustamine. Lisaks pööratakse tähelepanu sellele, kuidas on ehitusplatsidel töö korraldatud ning kuivõrd on tööohutuse ja töötervishoiuga seonduvad nõuded täidetud. Näiteks kui sageli ja kui hoolikalt teeb tööandja ehitusplatsi üldkontrolli; kuidas on ladustatud või paigutatud materjalid ja seadmed; kas piiratud juurdepääsuga ohualad on märgistatud ning on rakendatud abinõusid, et sinna ei pääseks kõrvalised isikud.

Kontrolli eesmärk on ennetada tööõnnetusi, mille põhjuseks on isikukaitsevahendite, sealhulgas kukkumiskaitsevahendite puudumine või nende ebaõige kasutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles