Septembrist tuleb ette näidata akt korstnapühkimise kohta

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Henk
Toomas Henk Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi suurem ahjude ja kaminate kütmise aeg sai just seljataha, ärgitab päästeamet juba uue kütteperioodi peale mõtlema ja oma küttesüsteeme kontrollima – nii jõuab vajalikud hooldus- ja parandustööd suvel ära teha. Alates selle aasta septembrist peab igal majapidamisel olema ette näidata korstnapühkimise akt.

Viljandimaa tuletõrjeühingu esimees Toomas Henk, millal on kõige õigem aeg oma küttesüsteeme üle vaadata ning korstnat ja lõõre tuhast ja pigist puhtaks pühkida?

Hoolsad inimesed teevad seda kindlasti ka kevaditi – oleneb muidugi sellest, kui intensiivselt on talvel köetud. Kui ikka tehase juhendis on ette nähtud, et küttekeha tuleb kaks-kolm korda aastas puhastada, siis peab nii ka talitama. Kui pottsepp teeb ahju ja passis on kirjas kaks korda aastas, tuleb sellest nõudest kinni pidada. Ehitaja või tootja paneb selle paika ja kui seda reguleeritud ei ole, ütleb seadus, et puhastada ei tohi harvemini kui üks kord aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles