Õnnelik Roman Fosti tantsitas linnastaadionil võidupärga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ümber Viljandi järve jooksul oli kõige õnnelikum õnnelikest võidumees Roman Fosti, kes ei hoidnud staadionil võidupärjaga hullates emotsioone tagasi. Soosikuks peetud Keenia mees Ibrahim Mukunga Wachira lõpetas temast 17 sekundit hiljem.

Teist aastat järjest ümber Viljandi järve jooksu võitnud Roman Fostil õnnestus mustanahalise konkurendi eest ära joosta viimasel kilomeetril. «Vaatasin, et mehe sammus on väsimus, ja tegin kiirenduse, millega ta kaasa ei tulnud,» kõneles Eesti parim maratonijooksja Fosti.

Nädal varem Kõrvemaal peetud mõõduvõtul eestlast edestanud keenialane alustas eilegi reipalt. Fosti sõnul isegi ülearu hoogsalt. «Tema tempo oli liiga kiire ning sellega kaasa minna polnud lihtsalt mõistlik,» andis Fosti selgituse, miks ta lubas konkurendil algul jooksu juhtima asuda, ning tunnistas, et Orika silla juures ta oma võiduvõimalust veel väga suureks ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles