Viljandis toimetab väike prügiauto

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi veoki põhjale ehitatud väike prügiauto on täislastis 11 tonni kergem kui tavapärase suurusega prügiveomasin.
Mitsubishi veoki põhjale ehitatud väike prügiauto on täislastis 11 tonni kergem kui tavapärase suurusega prügiveomasin. Foto: Marko Saarm / Sakala

Juba mõnda aega on Viljandi kitsamatel ja õrnematel tänavatel tehtud tööd tavapärasest tunduvalt väiksema prügiautoga. Alanud kuust hakkab seesama masin prahti ära vedama ka linna kalmistutelt.

Viljandis jäätmekäitlusteenust osutava aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Lääne regiooni juht Jaan Viljas selgitas, et väiksema auto hankimisega tuli ettevõte vastu linnavalitsuse palvele anda oma panus möödunud aastal valminud munakivitänavate kestmisesse ja käia neil kergema prügiveokiga. Nüüdseks on kompaktne sõiduk töös olnud kuu aega. Peale munakivitänavate ääres elavate linlaste teenindatakse sellega Paala järve äärsete kitsavõitu tänavate elanikke. Sellest kuust muutub väikese prügiauto tööpõld laiemaks, sest edaspidi veetakse sellega ära ka kalmistute praht.

Jaan Viljas täpsustas, et Eesti Keskkonnateenused surnuaedasid iseenesest ei hoolda. See on linnale kuuluva ettevõtte Viljandi Linnahooldus ülesanne, kuid jäätmekäitleja teeb temaga prügiveo korraldamiseks koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles