Elmar aitab loomadele kodu leida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed peavad loomade varjupaiku oluliseks.
Inimesed peavad loomade varjupaiku oluliseks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Alates sügisest aitab raadio Elmar Varjupaikade mittetulundusühingu Pärnu, Viljandi, Võru, Virumaa ja Valga varjupaikadesse sattunud loomadele leida uue kodu. Iga päev kõlab raadio eetris mõne kodu otsiva looma kuulutus.
 


«Alati, kui oleme raadios mõne kassi või koera kohta kuulutuse tellinud, on see loom ja lisaks temale veel mitu teist looma endale kodu leidnud,» ütles Varjupaikade MTÜ juht Triinu Priks. Paraku ei ole tema sõnul ühingul selleks piisavalt raha ja enamasti ei saa nad seda endale lubada. «On tore, et Elmar tuli meile vastu ning avaldab iga päev ühe kuulutuse tasuta,» rõõmustas Priks.

Elmar peatoimetaja Owe Petersell ütles, et olgugi raadio pakutav abi väike, on tegemist mõlemat poolt rõõmustava koostööga. «Olen kindel, et leiame tulevikus veel võimalusi lemmikutele abi pakkuda ning teisalt on väga suur rõõm, kui kas või üks kiisu või kutsa endale hea kodu leiab,» lisas Petersell.

Keskmiselt leiab igas kuus endale kodu ligikaudu 30 varjupaikades peavarju leidvat koera ja sama palju kasse. «Loodetavasti need arvud tänu koostööle Elmari raadioga suurenevad,» lausus Priks.

Varjupaikade MTÜ varjupaikades Viljandi-, Pärnu-, Võru-, Valga- ja Virumaal elab pidevalt ligi 200 kodu otsivat koera ja üle 400 kassi, kelle kohta leiab infot aadressil www.varjupaik.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles