Uue tänava alleelt kadus kaheksa ebatsuugat

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks olid puude ladvad langetatud ning tüved laasitud.
Eilseks olid puude ladvad langetatud ning tüved laasitud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paar päeva on töömehed olnud Viljandis Uuel tänaval maagümnaasiumi staadioni kõrval ametis kaheksa ebatsuuga mahavõtmisega.


Viljandi linnamajandusameti peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et puude võradest oli enam kui kaks kolmandikku kahjustunud ja nägi väga inetu välja.

«Kuivanud okste eemaldamine ei oleks puude tervist parandanud,» selgitas ta. «Ma arvan, et kahjustumise põhjus peitub vareste happelistes väljaheidetes.»

Teiste allee puude tervis on peaspetsialisti hinnangul hea või rahuldav: on ilusaid puid ja sekka kuivanud oksi, mida annab ära lõigata.

«Kõnealused kaheksa puud olid väga hullus seisus,» lausus peaspetsialist. «Seda alleed on varemgi harvendatud, näiteks eelmisel aastal tuli maha võtta kolm puud, mis olid täiesti kuivanud.»

Uusi puid linn selle koha peale istutada ei kavatse. «Maagümnaasiumi staadioni lähedal on niigi päris suured puud, seega pole kaheksa ebatsuuga asemele praegu vaja uusi istutada,» selgitas Inga Nõmmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles