Kuulus allikakoht osutus drenaažitoru otsaks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aastat tagasi kaevati Mädalepiku kanal laiemaks ja sügavamaks ning paigaldati maa seest välja ulatuva toruotsa ümber betoonrake. Juba ammu enne seda oli linnarahva teadvuses kinnistunud veendumus, et seal voolab puhta veega allikas.
15 aastat tagasi kaevati Mädalepiku kanal laiemaks ja sügavamaks ning paigaldati maa seest välja ulatuva toruotsa ümber betoonrake. Juba ammu enne seda oli linnarahva teadvuses kinnistunud veendumus, et seal voolab puhta veega allikas. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Viljandi järve ääres maa seest välja ulatuv toruots, mida linlased on aastakümneid heas usus allikaks pidanud, on tegelikult osa drenaažisüsteemist.

«See pole allikas ja sealse vee tarbimine on igaühe enda vastutusel. Mina seda juua ei soovita,» ütles linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik, toetudes hiljutisele uurimistööle. Oma sõnade kinnituseks viitab ta mullu juulis võetud proovile, mille vastus näitas, et tol päeval sisaldas maa seest välja vulisev vesi mitut inimese tervist ohustavat elementi, sealhulgas ammoniaaki ja kolibakterit.

Detailplaneering kannustas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles