Isad nokitsesid vihmasajus rattaid turvalisemaks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed, kes olid eile Saarepeedi kooli juurde appi tulnud rattaid parandama ja neile turvavidinaid lisama, end vihmast häirida ei lasknud. Vahetunnil välja tulnud rattaomanikud eelistasid seista varju all.
Mehed, kes olid eile Saarepeedi kooli juurde appi tulnud rattaid parandama ja neile turvavidinaid lisama, end vihmast häirida ei lasknud. Vahetunnil välja tulnud rattaomanikud eelistasid seista varju all. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile ennelõunal ladistas taevast vett, aga Saarepeedi kooli ette laste rattaid korrastama tulnud isad ei lasknud end sellest häirida – helkureid ja kelli ootas paarkümmend kondiaurul töötavat kaherattalist.

Marko Jakk oli üks vihmaveest tilkuv isa, kes Saarepeedi kooli ees mutrivõtmete ja ketiõliga toimetas. Kuigi ka tema teises klassis käiv tütar oli soovinud hommikul hirmsasti rattaga kooli tulla, pidas Jakk neljakilomeetrist teekonda lapsele liiga pikaks. Oma lapse ratta vaatab ta aga igal aastal enne hooaega ise üle. «Läbisõit on nii väike, et tuleb ainult sadulat juurde keerata,» ütles eile teiste laste rattaid putitanud mees.

Eile said isad ja neile appi tulnud Hawaii Expressi mehaanik-müüja Rainer Rätsep lisaks väiksematele parandustöödele rattaid turvalisemaks muuta, lisades neile helkureid ja kellasid. «Mis nii viga tööd teha, kui kõik asjad on kastides olemas – ainult võta ja pane külge,» lausus Marko Jakk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles