Liiwi Heliisi juht peab süüdistust absurdseks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri.
Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alkoholitootja Liiwi Heliis ei ole nädal otsa tohtinud viina villida, kuid firma tegevjuht Toomas Sumeri loodab maksuameti loaga alustada üsna pea alkoholi tootmist välismaale.

Eelmisel nädalal esitas maksu- ja tolliamet Liiwi Heliisile kahtlustuse, et firma on hoidnud ja ladustanud suures koguses maksumärgita või käitlemiseks keelatud alkoholi.

Toomas Sumeri, neljapäeval võis Liiwi Heliisi Holstre tehase juures veenduda, et tootmine jätkub. Mida seal tehakse?

Praegu käib Fat Burneri (alkoholivaba jook — toim) tootmine. Meil peab minema peatselt neli suurt autokoormatäit seda jooki Rootsi ja Hispaaniasse. Fat Burnerit müüme lisaks neile riikidele veel Soome.

Kuidas te kommenteerite kahtlustust, et Liiwi Heliis tegeleb salaviinaäriga?

Ma ei oskagi seda kommenteerida, sest süüdistus on niivõrd absurdne. Meil oli tõepoolest 400 pudelit toodet, mis polnud alkoholiregistrisse kantud. Aga seadus näeb ette, et toode tuleb valmis teha enne, kui see registrisse kantakse. Registrisse kandmata toode oli aktsiisilaos, nagu kord ette näeb.

Liiwi Heliisil on Viljandimaal lisaks Holstre tehasele veel kolm kauplust ja ladu. Kas nende töö jätkub ka edaspidi?

Liiwi kauplused on osaühingu Liiwi Kaubandus omad ja see on teine ettevõte. Kui kauplustes ringi vaadata, on näha, et seal on paljude tootjate kaupa, ja need poed jätkavad tegevust.

Pikemat intervjuud Toomas Sumeriga saab lugeda homsest "Sakalast"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles