«Teadlaste öö» tutvustab kinesioloogiat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Mati Pääsuke tutvustab kinesioloogia teaduslikku poolt.
Professor Mati Pääsuke tutvustab kinesioloogia teaduslikku poolt. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul jõuab Viljandisse  üleeuroopaline teadusringkondi ühendav «Teadlaste öö».


Kella 19—21 võib Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias jälgida, kuidas teevad katseid  oma ala asjatundjad. Tartu ülikooli professor Mati Pääsuke räägib kinesioloogiateadusest, lihaste tööst ja muust. Rakendusliku kinesioloogia instruktori Malle Rausi juhendamisel on võimalik proovida praktilisi harjutusi. Tasuta infot saama oodatakse kõiki huvilisi.

Kinesioloogia on viimaste aastakümnete uuemaid ja efektiivsemaid psühhofüsioloogilise korrektsiooni meetodeid, mis põhineb hiina energiaõpetusel ja tegeleb energia ringlusega inimese kehas.

«Tegemist on põneva teemaga, millega tasub tutvuda,» kinnitas ürituse Viljandi-poolne korraldaja Hannele Känd. «Kinesioloogial on kaks haru, üks teaduslik ja teine rakenduslik, ning mõlemast tehakse meil ülevaade.»

«Teadlaste öö» jõudis esimest korda Viljandisse möödunud aastal. See on Euroopa Komisjoni initsiatiivil 2005. aastal loodud, Euroopa ülikoole, akadeemiaid, teaduskeskusi, muuseume, laboratooriume ja muid akadeemilisi organisatsioone ühendav suurüritus. «Teadlaste ööl» korraldatakse palju teadust ja teadlasi ühiskonnale tutvustavaid ja lähendavaid üritusi, mis mängulisel viisil haaravad kaasa ka neid inimesi, kes ehk teaduse ja teadusetegemisega iga päev kokku ei puutu.

Ettevõtmise eesmärk on toetada Eesti teadmispõhise ühiskonna ideed ning kutsuda noori õppima loodusteadusi ja insenerialasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles