Nõunik küsimärgi all. Küsimused iseendale

Peeter Olesk
, vaatleja Tartumaalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

(Autor on andnud arvamusloole iseendaga tehtud intervjuu vormi. Lugu on ajendatud neli kuud Taavi Rõivase nõunikuna töötanud majandusanalüütiku Ruta Arumäe Postimehes ilmunud arvamusartiklist «Nõu saada peaminister ei soovinud».)

Eesti maaülikooli rektori nõunik Peeter Olesk, te olete olnud nõuandja väga paljudes meeskondades kuni vabariigi presidendini välja. Kas peaminister Taavi Rõivase endine nõunik Ruta Arumäe räägib tõtt või on õigus neil, kes teda arvustavad?

Vaevalt on Ruta Arumäele keegi õpetanud nõuniku töövõtteid. Igal juhul peab nõunik olema tema ise alates esimesest tööpäevast, mitte alles tagantjärele. Nõunik ei saa olla vaatleja, kes on vait nagu käsn. Nõunik peab olema kohal, see tähendab sekkuma kõigesse, kus on vaja näha ette vastasseise ja muid tagajärgi. Kõige hullem on, kui nõunikust saab või temast tehakse tööriist. Kavala kurdi kuuldetoru. Lant oma isiklike soovide elluviimise õnge otsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles