Kalevi šokolaadipood pani uksed kinni

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval tavapärasel sulgemisajal kell 17.30 lukku keeratud Kalevi maiustustepoe uksi enam ei avatagi, sest ettevõtte teatel ei tasunud kauplus ennast ära.


Kalevi šokolaadipood, mida rahvasuus tunti rohkem Vilma kauplusena, tegutses Viljandis Kaalu ja Turu tänava nurgal pikka aega.

Kauplust viimastel aastatel pidanud aktsiaseltsi Kalev Chocolate Factory kommunikatsioonijuht Ruth Roht rääkis, et pärast jaeketi majandustulemuste ja arenguvõimaluste põhjalikku analüüsi otsustas firma 12-st Eestis tegutsevast šokolaadipoest kuus sulgeda.

«Nimetatud kuue kaupluse majandustulemused olid ebarahuldavad ning seetõttu ei näinud ettevõte võimalust jätkata nendega opereerimist,» nentis Roht.

Viljandi kaupluse kolm töötajat koondatakse. Kommunikatsioonijuhi sõnul on Kalev pakkunud suletavate poodide töötajaile tegevuse jätkamise ja Kalevi toodete müügi võimalust, kuid milles see täpsemalt seisneb, ei soostunud ta selgitama. Ühegi Viljandi kaupluse töötajaga pole koostöö jätkamises kokkuleppele jõutud.

Valdusfirma Luterma müüs magusatootja Kalev Chocolate Factory kevadel Norra kontsernile Orkla. Vilma kompleks koos poeruumidega kuulub endiselt Lutermale nagu ka aktsiaselts Vilma. Vilma töötajad valmistavad allhanke korras jahusegusid Kalev Chocolate Factoryle masinatega, mis kuuluvad samale firmale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles