Puiatus õitseb suur kollane inglitrompet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inge Nilsson ütles, et inglitrompet on terve suve kodule ilu lisanud.
Inge Nilsson ütles, et inglitrompet on terve suve kodule ilu lisanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Puiatus Kase talus elav Inge Nilsson loendas oma kollase inglitrompeti õisi: 42 pluss 35 neid, mis pole veel puhkenud.


Kodumaja kõrval kasvavat kollast inglitrompetit on Inge Nilsson imetlenud terve suve. Sügisel on see endiselt õisi täis, kuid nüüd on nende toon kahvatum.

«Varem pole ta nii rohkelt õitsenud,» ütles lillekasvataja. «Seekordne kuum suvi oli lõunamaisele taimele väga sobiv ning ta on sirgunud üsna suureks.»

Inglitrompet kasvab Inge Nilssoni aias neljandat aastat. Kahel esimesel talvel viis ta külmakartliku lille potiga keldrisse. Mullu kasutas perenaine hoidlana sauna eesruumi, kus säilib sagedase kütmise tõttu umbes kuuekraadine soojus. Igal kevadel on ta istutanud lille ümber suuremasse potti.

Praegu on Nilssonite inglitrompet ligi kolme meetri kõrguseks kaharaks põõsaks kasvanud ning selle tüvi on peaaegu käsivarrejämedune.

«Tahtsin viia lille esikusse, et esimene külm tema õisi ei hävitaks, kuid nii suur põõsas ei mahtunud ukseavast läbi,» rääkis perenaine.

Kui külm õied võtab, lõigatakse taime pealmine osa maha ning viiakse suur pott taas sauna eesruumi talvituma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles