Vanalinna värav saab uue katte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolesaja meetri pikkusel Kauba tänava lõigul saavad nii sõidu- kui kõnnitee hansapäevadeks uue katte.
Poolesaja meetri pikkusel Kauba tänava lõigul saavad nii sõidu- kui kõnnitee hansapäevadeks uue katte. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vanalinna viiva Kauba tänava algus saab hansapäevadeks täiesti uue ilme, sest kõnniteed kaetakse kivisillutisega ning vana asfalt freesitakse üles ja asendatakse uuega.

Kui mullu kesklinnas torutööd algasid, tehti esimesed kaevamised just Kauba tänava poolesaja meetri pikkusel lõigul. Seejärel kaeti paari meetri laiune ja poolesaja meetri pikkune töölõik uue asfaldiga ning tänavakate hakkas meenutama lapitekki, sest eri ajal taastatud kohti oli seal teisigi.

Viljandi abilinnapea Malle Vahtra väitel oli juba eelmisel aastal teada, et selliseks lõik ei jää ning see saab uue katte. Vahtra sõnul oli linnajuhtide tegelik soov katta Viljandi vallamaja esine osa munakividega, kuid see oleks osutunud liiga kalliks ja pikaks tööks. Nimelt on teada, et just sellesse kohta jääb keskajal ehitatud Riia värav ning arheoloogid oleksid põhjalikuma töö käigus tahtnud seda ehitist korralikult uurida. «Selleks meil raha ei olnud,» nentis Malle Vahtra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles