Hea talujuust on tehtud õnneliku lehma suvisest piimast, laagerdunud kaks kuud ja jõudnud tarbijani otse tootjalt. Just sellise juustu valmistamist katsetatakse Viljandimaal Pajumäe mahetalus.
Tellijale
Keskeltläbi kaks kuud kestev rännak lõpeb kõhus
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Vanamõisa küla Pajumäe talu noorperemehe Viljar Veidenbergi sõnul on enamik nende suviti karjamaal ringi jalutavast 150 veisest holsteinid, kelle piim sobib juustu tegemiseks. Juustuvalmistamist hakati Pajumäel katsetama eelmisel suvel ja senised kogemused näitavad, et põnevaima maitsega juust valmib sügisel, sest see on tehtud suvisest piimast – suvel saavad ju lehmad palju väljas olla, haljast rohtu süüa ja päikest nautida.