Sõnastusaps pakub Viljandi abi­linnapeale paar tuhat eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu järgi peaksid lisatasu saama nii lahkuv abilinnapea Malle Vahtra (vasakul) kui tema jätkav kolleeg Ardo Agasild. Tegelikult soovitakse lisaraha maksta vaid Vahtrale.
Eelnõu järgi peaksid lisatasu saama nii lahkuv abilinnapea Malle Vahtra (vasakul) kui tema jätkav kolleeg Ardo Agasild. Tegelikult soovitakse lisaraha maksta vaid Vahtrale. Foto: Marko Saarm / Sakala

Homme lahku mineva Viljandi võimuliidu üks partner Isamaa ja Res Publica Liit on esitanud volikogule ettepaneku maksta tubli töö eest 2100 eurot lisatasu nii lahkuvale kui ametis jätkavale abilinnapeale.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul on eelnõusse sattunud aps, mille Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikurühm kavatseb enne otsuse vastuvõtmist kindlasti ära muuta. Nimelt on 2100 euro suurune summa mõeldud lahkumishüvitiseks ja seda peaks saama ainult sotsiaaldemokraatide esindaja Malle Vahtra, sest IRL-i liige Ardo Agasild on plaanis abilinnapeaks tagasi valida.

Kui eelnõus oleks tasu maksmine sõnastatud lahkumishüvitisena, jääks Agasild ametisse ennistamise korral sellest automaatselt ilma. Et aga rahamaksmise põhjuseks on kirjutatud lisatasu tulemusliku töö eest, ei peaks ametisse jääv abilinnapea seda tagastama.

Ando Kiviberg kinnitas, et IRL ei ole soovinud Ardo Agasillale poliitilist segadust ära kasutades lisatasu maksta ning abilinnapea pole seda ka küsinud.

Homme õhtul vabastab volikogu suure tõenäosusega ametist senise linnavalitsuse ning valib Ando Kivibergi linnapeaks tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles