Leiti miljoneid salasigarette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) ühisoperatsioonil märtsi lõpul avastasid tolliametnikud Paldiski sadamast Rootsi laevale suunduva veoauto haagisest 7,7 miljonit salasigaretti ja pidasid kahtlustatavana kinni 52-aastase eestlase Nikolai.

«Saatedokumentides esitatud andmete kohaselt pidid kaubaks olema plastmassist noad ja kahvlid,» teatas riigiprokuratuur. Haagist kontrollides tuvastasid tolliametnikud, et nimetatud kaupa oli vaid kaks esimest alust. Ülejäänud haagis oli täidetud 7 768 000 salasigaretiga Ducal, mis kandsid hispaaniakeelseid hoiatussilte.

Kauba sihtriigiks ei olnud Eesti, kuid siinsele salaturule jäämise korral oleks riigile maksudena laekumata jäänud üle 1,3 miljoni euro. Nikolaid kahtlustatakse tubakatoodete käitlemise korra rikkumises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmise puhul ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles