Repliik: Kirjutaks õige raamatu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimasel aastakümnel on trükist tulnud imelikke raamatuid ning neid tekib aina juurde, kuigi nende kirjutamine nõuab lisaks heale kirjaoskusele tugevat loogilist mõtlemist ja elu tundmist. Teos peab ju lugejale midagi pakkuma, peab olema huvitav. Peale selle nõuab trükkimine palju raha. Kulutatud summa võib tagasi saada ainult juhul, kui kirjutaja on ühtlasi hea ärivaistuga ja suudab trükitu maha müüa.


Minu arvates peaks igaüks enne raamatu kirjutamist mõtlema, mida uut tal öelda on ja kellele see võiks huvi pakkuda. Ei piisa kirjeldusest, et linnud kevadel laulavad ning keegi sündis, kasvas ja tegi iga päev tööd. Isegi nõukaaja sõimamine on leierdatud teema.

Igaühel on omad mälestused, aga peavad need siis kõik kaante vahele jõudma. Vanasti pandi samuti oma elu ja mõtteid paberile ning lastel ja lastelastel on olnud huvitav oma esivanemate käsikirjalisi töid leida.

Mitte ei taha lugeda halvasti kirjutatud ja toimetamata, liiati veel sisutühja teksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles