Kaardimakseta pubis on õlu telefonikõne kaugusel

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Tegelaste Toas katsetatava uue mobiilimakse rakenduse lõid Viljandimaalt pärit ettevõtlikud mehed Rode Luhaäär ja Erki Adams.
Praegu Tegelaste Toas katsetatava uue mobiilimakse rakenduse lõid Viljandimaalt pärit ettevõtlikud mehed Rode Luhaäär ja Erki Adams. Foto: Elmo Riig

Viljandi vanalinnas tegutseva Tegelaste Toa pubi kliendid teavad hästi, mis tunne on leti ees tellimust esitades avastada, et taskus pole sentigi. Kui teistes toidukohtades läheb sel juhul käiku pangakaart, siis seal polnud kuni viimase ajani muud valikut kui ostust loobuda või teha tiir lähima rahaautomaadi juurde. Hiljuti lisandus veel üks võimalus.

Tegelaste Toa alguspäevil sai seal tasuda ka pangakaardiga, kuid mõne aja pärast otsustas omanik sellest makseviisist majanduslikel kaalutlustel loobuda. Sestsaadik on pubi leti kohal ilutsenud pangakaartide tähised, millele on demonstratiivselt punane rist peale veetud.

Pubi pidaja Jüri Müllersoni meelest on üks protsent, mis kaardimaksete pealt pangale tuleb ära anda, väikeettevõtjale ülekohtuselt suur koorem. «Räägitakse küll, et Euroopa Liit hakkab oma direktiividega määra piirama, aga ma ei tea, kas ja millal see võiks tegelikkuseks saada. Kui protsenti alandatakse, võime pankadega asja uuesti arutada. Praeguses olukorras on väikestes ärides tulevik alternatiivsete lahenduste päralt,» kõneleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles