Päidre mees Hillar Nassar müüb perepõõsaid ja baleriinõunapuid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päidre puukooli peremees Hillar Nassar demonstreerib sõstraistikuid, mille vanusevahe on aasta.
Päidre puukooli peremees Hillar Nassar demonstreerib sõstraistikuid, mille vanusevahe on aasta. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nõnda nagu moemaailmas vahelduvad ka aianduses trendid ning turule tuleb üha uusi moekaid kaupu. Neid pakub oma puukoolis ka Hillar Nassar.

Teatavasti on juba mõnda aega Eestis populaarsust kogunud perepuud ehk viljapuud, millele on poogitud mitu eri sorti. Nüüd pakub Halliste vallas tegutseva Päidre puukooli peremees Hillar Nassar aga ka perepõõsaid, millelt saab noppida nii punaseid, valgeid kui musti sõstraid.

Niisugust põõsast on tema sõnul üsna lihtne saada. Ta paneb ühte potti korraga musta, valge ja punase sõstra pistoksa. Need võtavad juured alla, juured kasvavad omavahel läbi ja ongi perepõõsas käes. «Vaid lõigates peab olema hoolsam kui tavaliste marjapõõsastega: must sõstar kipub teistest võimsamaks sirguma, seega võiks tema kasvama panna põhja poole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles