Tuul toob Järtsaare külla lontis õhuliine pidi vooluhädasid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järtsaare elanikku Arvo Uuemäed paneb muretsema küla elektriliinide kehv seisukord, mis põhjustab tugevamat sorti tuulega elektrikatkestusi.
Järtsaare elanikku Arvo Uuemäed paneb muretsema küla elektriliinide kehv seisukord, mis põhjustab tugevamat sorti tuulega elektrikatkestusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolga-Jaani valla Järtsaare küla elanikud on hädas lonti vajunud elektriliinidega: valjema tuulega tikub vool majapidamistes ära minema ja see rikub kodumasinaid. 

«Juhtmed oleks vaja ära pingutada, muud ei midagi. Postid ju kestavad, need on korralikud,» ütles 1972. aastast Järtsaares elav Arvo Uuemäe ning viipas sinnapoole, kust oli hiljuti võsa maha võetud. «Seal on jälle üks selline koht. Kui siin üle Soosaare raba tuul keerutab, siis on jälle paar postivahet sassis.»

See, et traadid tuulega üksteise vastu käivad ja tekib ülepinge, lõhub Uuemäe sõnul tohutult masinaid. «Neid kohvimasinaid ja televiisoreid ja kõike. Ka mitu elektrimootorit on mul sedasi läinud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles