Ralli korraldajad taastavad teid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Et sadas vihma, laastasid nädalavahetusel Viljandimaal kihutanud ralliautod kruusateid rohkem kui tavaliselt ning korraldajatel võib kuluda paar nädalat, enne kui teed päris korda saavad.

Mulgi ralli rajameister Sven Heinlaid ütles, esimene ring tehti juba laupäeval ja pühapäeval. Siis olid ametis teehöövel ja suur kallur, mis katte parandamiseks kruusa vedas.

Rajameister kinnitas, et kruusateed ei jää selliseks, nagu need praegu on, ja vähemalt üks kord hööveldatakse need veel üle. Selleks on vaja kuivemaid päevi, sest muidu pole tööst kasu. «Seda löga, mis praegu teedel on, pole mõtet hööveldada,» nentis Sven Heinlaid.

Vihma tõttu kujunes teede hooldamine tema sõnul palju suuremaks ja kallimaks tööks, kui oli algul kavandatud.

«Sellega, et roopad sisse tulevad, olime arvestanud,» rääkis rajameister. «Nüüd muutus mõni koht aga lausa põhjatuks.»

Heinlaiu ütlemist mööda olid teed esmaspäeval vähemalt sellised, et kohalikud inimesed pääsesid oma autodega läbi.

Ralli korraldajate poole oli esmaspäeva lõunaks pöördunud üks maaomanik, kes polnud korraldusega rahul. Ta heitis ette, et teed pole piisavalt parandatud ning publik oli tema maal ebasündsalt käitunud.

«Pileti ostnud pealtvaatajad kogunesid keldri ümber ja otse keldriluugi ette on jäetud ekskremendid,» kirjutas ta «Sakalale». «Enamik pealtvaatajaid eesotsas rohelist vesti kandva turvamehega kogunes aga väliskurvi heinamaale, otse siltide «Keelatud ala. Forbidden area» ümber, jõi seal kaasa toodud alkoholi ja urineeris laias kaares kohta valimata.»

Sven Heinlaid kinnitas, et on pretensiooniga kursis. «Publiku käitumine on aastate jooksul paremaks muutunud, kuid paraku on ikka selliseid, kes end üleval pidada ei oska,» nentis ta. «Üldiselt olid pealtvaatajad korralikud ja jätsid prügi metsa palju vähem kui varasematel aastatel.»

Suure-Jaani vallas Rääka külas elav Ado Kärt oli ralliga väga rahul, ehkki tema majani viiv tee sai võistluse ajal palju kannatada. «Esimene hööveldamine tehti samal õhtul ja paari nädala jooksul lubati veel üks ring teha,» kõneles ta. «Sel aastal pandi minu maja juurde isegi võrk ette, et seda kivide eest kaitsta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles