NÄDALA LOOTUSEKIIR: Kas tõesti? Võiks tõesti...

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Üks anekdoot räägib pisikesest poisist, kelle vanemad tšellokontserdile kaasa võtsid. Kui kontsert oli kestnud juba märgatavalt kauem, kui talle mõistlik tundus, küsis ta tüdinud häälega: «Emme, kui need tädid ja onud pillid pooleks saevad, kas me siis läheme koju?»

Midagi pole teha, Viljandi Tallinna tänav 8 maja katuse saaga on kujunenud sedavõrd pikaks, et too nali tuleb vägisi meelde. Kuid oot! Võib-olla võime selle loo varsti lõppenuks arvata. Hiljuti sai kõnealuse hoone rekonstrueerimise projekt, mille on heaks kiitnud ka muinsuskaitse spetsialist, linnavalitsuselt rohelise tule. Nüüd tuleb juba mõnda aega tagasi seisma jäänud töö lõpuni viia.

Kui Tallinna tänav 8 maja remont venima jäi, mõtlesid kõik asjaosalised hirmuga, mis saab siis, kui talv liiga vara kätte jõuab. Esialgu tundus, et mingi lahendus tekkinud erimeelsustele ikka leitakse ja arhitektuuriväärtuslik hoone pääseb lume eest katuse alla. Paraku läks teisiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles