Äikesevaatlejad otsivad lisajõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksa aastaga on äikesevaatlejad teinud üle 15 000 vaatluse.
Üheksa aastaga on äikesevaatlejad teinud üle 15 000 vaatluse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kümnendat vaatlushooaega alustav Eesti äikesevaatlejate võrk otsib uusi vaatlejaid, kes aitaksid koguda andmeid äikese ja ohtlike äikesenähtuste kohta Eestis. 

Sellest aastast on vaatlusmetoodikat uuendatud ja lihtsustatud. Äikesevaatlused hõlmavad nüüdsest vaid äikese algus- ja lõpuaegade ning intensiivsuse registreerimist.

Varasemast suuremat rõhku pannakse ohtlike ilmastikunähtuste vaatlustele, sest nende levikust parema ülevaate saamine on aktuaalne kogu Euroopas. Neil vaatlejatel, kellel ei ole aega äikesevaatlustega tegelda, on nüüdsest võimalik osaleda ka ainult ohtlike nähtuste vaatlemisel. Äikesevaatlustega on oodatud liituma kõik huvilised sõltumata vaatluskogemusest, vanusest ja tegevusalast. Kõigile registreerunud vaatlejatele saadetakse tasuta vaatlusjuhend ja -lehed, mida arvutikasutajatel on võimalik saada ka elektroonilisel kujul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles