Katus sai linnalt lõpuks rohelise tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel tormisel päeval lehvis Tallinna ja Tartu tänava nurgal asuva tekstiilist kattega maja katus nagu suur puri.
Eilsel tormisel päeval lehvis Tallinna ja Tartu tänava nurgal asuva tekstiilist kattega maja katus nagu suur puri. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ligi aasta aega kestnud Viljandi Tallinna tänav 8 maja katuse saaga hakkab lõpule jõudma: linnal on nõuetele vastav rekonstrueerimisprojekt, mille on heaks kiitnud ka muinsuskaitse spetsialist. 

 

Abilinnapea Malle Vahtra andis teada, et asjad on nii kaugel, et linnale on esitatud kõigi vajalike kooskõlastustega nõuetekohane projekt ja ehitusloa taotlus. «Ehitusloa väljastame viivitamatult ja praeguse seisu järgi otsustades on omanikul ka kindel soov katuse ehitamist kohe alustada,» lisas Vahtra.

Sakala kirjutas Tallinna tänav 8 maja katusevahetusest esimest korda 2014. aasta 22. mail. Siis oli ehitaja asunud lammutama muinsuskaitse piirkonnas asuva maja vana eterniitkatust ilma rekonstrueerimiseks vajaliku ehitusloata. Loa saamiseks tulnuks maja omanikul esitada linnale korralik projekt. Omanikku esindav Aleksander Laane esitas selle asemel ridamisi eskiise, millest ükski ei vastanud tingimustele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles