Lihatöösturid kasvatasid kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui liha on Euroopas Venemaa sanktsioonide tõttu odavnenud, on lihatoodete hinnad poodides endiseks jäänud. See on aidanud lihatöösturitel paremini teenida.
Samal ajal kui liha on Euroopas Venemaa sanktsioonide tõttu odavnenud, on lihatoodete hinnad poodides endiseks jäänud. See on aidanud lihatöösturitel paremini teenida. Foto: Anna Aurelia Minev / Sakala

Põllumajandusministeeriumis äsja valminud ülevaatest nähtub, et Eesti lihatööstused teenisid eelmisel aastal 310,3 miljoni euro suuruse müügitulu juures 16,8 miljonit eurot kasumit. Seda on 55 protsenti enam kui aasta varem.

Kasumlikkuse suurenemise üks põhjus on Venemaa sanktsioonide tõttu Euroopa Liidu turul tekkinud liha ületootmine, mis tähendab tooraine odavnemist. Samas pole lihatoodete hinnad kauplustes ja turgudel märkimisväärselt langenud.

Statistikaameti esialgsetel andmetel eksportis Eesti lihatööstussektor 2014. aastal toodangut 42,4  miljoni euro väärtuses ehk 38,4 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles