Kultuuriminister andis Kõpu vallale reisirahaks 16 400 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Kõpu mõisamajas arendatakse Itaalia kultuuri, millega sõidavad tutvuma ka Kõpu vallaametnikud, mistap pannakse vallamaja uksed kümneks tööpäevaks kinni ja valla kodanikud on asjaajamiseks suunatud Viljandi maavalitsusse.
Suure-Kõpu mõisamajas arendatakse Itaalia kultuuri, millega sõidavad tutvuma ka Kõpu vallaametnikud, mistap pannakse vallamaja uksed kümneks tööpäevaks kinni ja valla kodanikud on asjaajamiseks suunatud Viljandi maavalitsusse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu vallavanem ja veel 13 inimese reis Itaaliasse on osa mõisakoolide programmist, mille rahastuse kinnitas 2014. aastal kultuuriminister Urve Tiidus.

Raha tuleb Euroopa Majanduspiirkonna programmist ning rahastajaks on peamiselt Norra riik. Raha saajad valis välja komisjon, kuhu kuulus kaks kultuuriministeeriumi ametnikku, üks haridusministeeriumi töötaja ja Norra muinsuskaitseameti esindaja.

Tõnu Kiviloo ütles Sakalale, et raha tuli nii programmist, inimestelt kui vallalt. Et Suure-Kõpu mõisakooli eripära on ainulaadne Pompei stiilis ajalooline söögisaal, on sõidu eesmärk õppida oma ala parimatelt, kuidas rajada sinna itaaliapärase toidu ja kunsti keskus. Kõpu vallavalitsus on mõisakoolide programmist saanud ligi 60 000 eurot, millest 16 400 on ette nähtud õppereisi kuludeks. Projektist rahastatakse kahte reisi Pompei piirkonda, millest üks on mõeldud projekti meeskonnale ja teine personalile, kes hakkab klientidele tutvustama Suure-Kõpu mõisas itaalia kultuuri ja ajalugu.

Kõpu vald sai ministri käskkirjaga selleks tegevuseks kokku 59 941 eurot ning peab ise lisama sellele 10 581 eurot.

Programmist saadud rahast 16 400 eurot on mõeldud õppereisi kuludeks. Reise on ette nähtud kaks, üks on projekti eestvedavale meeskonnale ja teine vallavalitsuse töötajaskonnale.

16 000 eurot on mõeldud seadmete ostuks (köögiseadmed, multimeediaseadmed, ekspositsiooni elemendid). 25 000 eurot erinevate teenuste jaoks nagu ekspositsiooni ettevalmistamine, õppeprogrammid, kujundustööd, pargilahendused ja turundustegevused ning 2500 eurot ehitustöödeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles