Kuuripõlengud Viljandi vanalinnas said jätku

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaöised päästetööd Viljandi vanalinnas.
Tänaöised päästetööd Viljandi vanalinnas. Foto: Marta Rohtla

Täna öösel süttis Viljandi vanalinnas Pikal tänaval taas kuur, see on juba kuues samalaadne tulekahju viimase kolme kuu jooksul.

Päästjad said teate Pikal tänaval puhkenud põlengust 24 minutit pärast südaööd. Kohale saadeti kuus päästeekipaaži ja juhtunust teatati kohe ka politseile.


Kuurisüütaja on Viljandi vanalinnas tegutsenud juba üle kolme kuu, kuid seni pole politseinikel õnnestunud talle jälile jõuda.


Esimese kahtlane põlemine oli 8. juulil. Päeval märgati Sepa tänaval kahe aasta eest tuleroaks langenud hoonest suitsu tõusmas ning öösel süttisid Munga tänaval puuriidad.

Kõige ohtlikumaks kujunes 14. juulil Munga tänaval olnud põleng, kui maha põles suur kuur, kus oli 42 boksi. See tulekahju ohustas ka lähedalasuvaid maju ning põlengu tagajärjel purunes elumajadel kuuma tõttu kaheksa aknaklaasi.

Järgmine suur põleng oli 28. juulil, kui Sepa tänaval süttis kuur. Sellele tulekahjule suutsid päästjad panna piiri enne, kui tuli oleks kõik boksid hävitanud.

Viimane kummaline süttimine oli 2. augustil, kui lauluväljaku juures asuva vana mõisa tagusesse kuuri oli keegi sisse tunginud ja üritanud hoonet seestpoolt süüdata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles