Võim liidab ja lahutab

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued sõbrad. Veel hiljuti lepitamatuteks vastasteks peetud linnapea Ando Kiviberg ja Reformierakonna üks tuntumaid figuure Tauno Tuula surusid eile koalitsioonikõneluste sissejuhatuseks pika laua otsas sõbralikult kätt.
Uued sõbrad. Veel hiljuti lepitamatuteks vastasteks peetud linnapea Ando Kiviberg ja Reformierakonna üks tuntumaid figuure Tauno Tuula surusid eile koalitsioonikõneluste sissejuhatuseks pika laua otsas sõbralikult kätt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimased poolteist aastat Viljandi linnavolikogus teineteise pihta tuld ja tõrva pritsinud Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) istusid eile oravaparteilaste kantsiks peetavas Centrumi hotellis koalitsioonikõneluste laua taha.

Neljapäeval sotsiaaldemokraatidega koostöö lõpetamisest teatanud linnapea Ando Kiviberg kinnitas pärast seda, kui oli esimese tunni praegu ametlikult veel opositsiooni kuuluvate reformierakondlastega kõnelnud, et uue võimuliidu sünd on väga tõenäoline. Ühtlasi avaldas ta veendumust, et läbirääkimised koalitsioonilepingu üle kujunevad pigem kergeks kui raskeks.

Muu hulgas märkis linnapea, et kõneluste esimeses otsas vaadatakse läbi, millised väljavaated on Viljandil lähiaastatel Euroopa Liidu tõukefondide raha enda hüvanguks rakendada. «Keegi ei kahtle, et linn tahab arendamist. Mida vähem raekojas suhete klaarimisega tegeldakse, seda tõhusamalt on see võimalik,» rääkis Kiviberg ning väljendas usku, et loodavas võimuliidus pannakse maksma pragmaatiline ja konstruktiivne valitsemisstiil ega lasta emotsioonidel üle keeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles