Kaitseliit kutsub «Rebaseretkele»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Sakala malev kutsub kõiki 25. septembril rännakule «Rebaseretk».
Kaitseliidu Sakala malev kutsub kõiki 25. septembril rännakule «Rebaseretk». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kaitseliidu Sakala malev kutsub kõiki 25. septembril aset leidvale traditsioonilisele rännakule «Rebaseretk».
 


See on pühendatud kunagise Sakala maleva instruktori vanemleitnant Alfons Rebase mälestusele. Rebaseretke nimelise rännaku eesmärk on osalejate füüsilised ja vaimsed võimed proovile panna ning tutvustada Sakala malevat maakonna elanikele ja külalistele.

Rännak ei ole mõeldud ainult Sakala maleva kaitseliitlastele, vaid sellest võivad osa võtta kõik soovijad. Rännaku õhkkond on alati olnud alati sõbralik ja sportlik. Rännakul osalejate vanus, auaste ja sugu ei ole olulised.

Kaasa on võimalik teha võistlus- ja vabas kategoorias, neist esimeses on parematele ka auhinnad ning osalejatele kehtivad kaasaskantava varustuse ja relva kaalu nõuded. Vabas kategoorias selliseid nõudeid ei ole.

Rännakul on võimalik valida endale sobiv liikumistempo ja samuti on vaba koos liikuvate rühmade moodustamine. Rännaku pikkus on ligemale 30 kilomeetrit ja selle läbimiseks on aega seitse tundi.

Mõlemas kategoorias osalemiseks saab registreeruda 23. septembrini kella 12-ni telefonil 435 5574 või e-postiaadressil sakala@kaitseliit.ee. Registreeruda saab ka võistluspäeva hommikul.

Alfons Rebane oli üks tähelepanuväärsemaid eestlastest sõjamehi Teises maailmasõjas. Võideldes idarindel 1941.—1944. aastani tõusis ta auastmelt kolonelleitnandiks, kelle pataljon pidas Volhovi ääres kinni vastase võimsa pealetungi. 1944. aasta sügisel taganes Alfons Rebane väikse võitlejate rühmaga Eestist välja läände. Sõja viimastel kuudel võitles ta Saksamaal Oppelni all, murdis korduvalt välja vaenlase piiramisrõngast ja tõi sealt viimaks välja ka oma üksuse staabi. Selle eest sai ta Saksamaa tollal kõrge autasu — Rüütliristi tammelehtedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles